Twijfelt u over energiezuinige maatregelen? Er is een mogelijkheid deze energiezuinige maatregelen mee te financieren in uw hypotheek of ‘groene lening’. Bent u benieuwd hoe? Lees dan de gehele blog.

Meer aandacht voor verduurzaming woningen

De overheid stimuleert het verduurzamen van woningen in Nederland. In het regeerakkoord van het Kabinet Rutte 3 staan bijvoorbeeld plannen om nieuwbouwhuizen niet meer standaard op het gasnet aan te sluiten. Ook huizenbezitters worden gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo zijn de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te financieren de afgelopen jaren verruimd en bieden banken de laatste tijd vaker ‘groene hypotheekproducten’ aan, met een lagere rente. Omdat deze financiering nog weinig gebruikt wordt, heeft Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken besloten om meer aandacht te vragen voor verduurzaming.

Energiezuinige maatregelen: een duurzame investering

Deze investering Energiebesparende maatregelen zorgen allereerst voor een blijvend lage energierekening. Daarnaast is een verduurzaming van uw woning gunstig voor de waarde. Energiezuinige maatregelen zijn op meerdere vlakken dus een duurzame investering. Het is echter vaak ook een grote inverstering. Met de lage rentestand en ruime financieringsmogelijkheden hoeft de impact op uw maandlasten echter niet groot te zijn. Ook kunt u de overwaarde van uw woning inzetten om de woning duurzaam te maken, bijvoorbeeld door uw hypotheek te verhogen of een nieuwe (groene) hypotheek af te sluiten.

Energiebesparende maatregelen financieren

Voor het nemen van energiebesparende maatregelen kan de maximale hypotheek worden opgerekt tot 106%. Wie een duurzaam huis koopt, kan ook meer lenen op basis van het inkomen.

  • Bij een A++ of hoger mag tot 9000 euro bij de maximale hypotheek worden opgeteld.
  • Voor de aankoop van een ‘nul-op-de-meter-woning’, mag u tot € 25.000,- meer lenen.

Er zijn inmiddels veel mogelijkheden voor ‘groene hypotheekproducten’ op de markt. Maar er zijn meer mogelijkheden. In een persoonlijk gesprek kunnen we samen kijken welke oplossing voor u het best past.

Interesse in een duurzame investering?

Heeft u interesse in een duurzame investering in uw woning? Ik ga graag, geheel vrijblijvend, met u in gesprek.